Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
350 000 души остават без ваучери за храна от 1 юли
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 22.06.2013Коментари (5)823
©
От 1 юли т.г. 350 000 души ще останат без ваучери за храна, ако правителството не увеличи по спешност квотата за социалната придобивка. Това съобщи на пресконференция във Варна президентът на КНСБ Пламен Димитров. Предложението на синдиката е квотата да се увеличи от 160 млн. лв. на 240 млн. лв. От тази стъпка държавата няма да загуби виртуално нищо. Данъкът върху дохода и осигуровките, от които ваучерите за храна са освободени, могат да се компенсират с ДДС от пазаруването в магазините. Най-голямата полза обаче е за работещите, за които талоните са част от трудовото възнаграждение, обясни Димитров.

Второто основно искане на КНСБ е необлагаемият минимум да стане 340 лв. още от 1 юли т.г., а не от 1 октомври. Това е стъпка, която всеки у нас ще усети веднага по джоба си, бе категоричен президентът на синдиката. Доходите на хората са приоритет, но правителството не ги поставя на първо място. Увеличението за втората година на майчинските от 240 лв. на 310 лв. и на помощите за първолаци от 150 лв. на 250 лв. са само някакви мини мерки, които няма да се отразят съществено върху благосъстоянието на народа, каза още Димитров. Той предупреди също, че до края на идната седмица КНСБ очаква решение за увеличение на цената на въглищата в мини "Марица- изток" от 71 лв. на 90 лв. за тон условно гориво. Ако това не стане, няколко хиляди миньори ще излязат на стачка. Увеличението няма да се отрази на цената на електроенергията, компенсации могат да се намерят в намалението на такса пренос.

Пламен Димитров заяви също, че КНСБ участва активно в гражданските протести в страната. Политиците явно не разбраха урока от февруари и затова сега получиха плесник. Една от причините е, че правителството на Пламен Орешарски става все по-малко експертно и все по-партийно подредено. Настояваме то да изпълни заявените предварително намерения за кабинет от експерти, както и премиерът да получи свобода да сменя неподходящите хора, добави Димитров. Неговото мнение е, че държавата е на кръстопът и само можещи хора могат да я насочат в правилната посока.

Дългогодишният модел на управление раздели хората на бедни и богати, като богатите започнаха да си поръчват и властта, каза още лидерът на синдиката. Той оцени като позитивни предложените икономически мерки за увеличение на заплатите, доходите и за разкриването на нови работни места. Много сме доволни и от спирането на приватизацията на БДЖ "Товарни превози". Сега държавното предприятие се нуждае от оздравителна програма, заключи Димитров.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ваучерите не са заплата и не са задължителни. Това, че някои тарикати-работодатели ги дават като заплата за да спестят осигуровки, ще доведе до това, някой ден да ги отменят или почнат да облагат... както всички съществуващи утежнения и подавания на безсмислени декларации в НАП, НОИ, ИТ и т.н. са в резултат на такива тарикатлъци.
Aнонимен
на 22.06.2013 г.
0
 
 
Протестите са доброволни и трябва да имат реално покритие , а не само синдикални лозунги,неосъществими.
0
 
 
защото мислят поне за два месеца напред.
Aнонимен
на 22.06.2013 г.
+3
 
 
Тренчев е най големия ВИНОВНИК- вън мърши такива.
Aнонимен
на 22.06.2013 г.
+1
 
 
Къде са синдиците какво дремат отсрани ,защо не се включат в протестите или са наъчени само да лапат ад ги няма и тях никакава не я вършат !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Интегриран градски транспорт на Варна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: