38 души се изследваха за СПИН във Варна през седмицата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:23 / 16.11.2012
608
За периода 09.11 - 15.11.2012 г. регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници. Спрямо предходната, през настоящата седмица е леко намалено нивото на заболеваемостта
от чревни инфекции. Регистрирани са 26 срещу 43 чревни инфекции като намалението е основно за сметка на инфекциозните ентероколити с неуточнена етиология. Регистрираните салмонелози са 6 за седмицата, при 8 салмонелози за предходната. Няма регистрирани случаи на колиентерит.

За тази седмица има леко завишаване на броя на преболедувалите лица с диагноза Вирусен хепатит. Регистрирани са 20 лица с вирусен хепатит за сметка на 15 от предходната седмица. От тях 13 са с хепатит тип А. Останалите 7 хепатита са все още неуточнени.

Завишена е заболеваемостта от въздушно-капкови инфекции, но в нормални граници за сезона. Регистрирани са съответно 65 срещу 36 случая спрямо предходната седмица, като това е за сметка на варицелите - 60.

Няма регистрирани лица, ухапани от кърлеж и заболели от Лаймска болест или Марсилска треска. В биологичната лаборатория на РЗИ- Варна за систематично определяне на кърлежи не са постъпили проби, касаещи определяне за кърлеж. В имунизационния кабинет са преминали общо 43 лица. Проведени са 33 имунизации. С ваксина против жълта треска са 21 лица. В консултативния кабинет по СПИН през отчетния период безплатно са консултирани и изследвани 38 лица.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).