3D пчела кани деца и учители на забавна наука във Варна и Добрич

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19
234
"Влезте в забавния ни кошер и научете защо пчелите са толкова важни за бъдещето на Земята!“. Това е посланието на иновативния образователен модул "Опознай пчелите, опазвай природата“ на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие. Тази есен той тръгва на пътешествие в училища и детски градини във Варна и Добрич.

Първата му спирка е петото издание на "Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич, есен 2024". На 4 и 5 октомври на специален щанд на площад "Свобода“ в Добрич ще бъде представена образователна кутия във формата на кошер и триизмерна пчела за запознаване с морфологията на опрашителите.

Следващата спирка на забавната наука е детска градина "Дора Габе“ в Шабла. На 10 октомври от 10,30 ч там ще се проведе открит урок, на който са поканени и педагози от региона. Участието е с предварително записване тук.

Образователният модул включва педагогическа кутия – кошер, пълен с пчелни пити с образователни въпроси за живота на пчелите. Уголеменият 3D модел на пчела е с подвижни крачета, жило и хобот, които са истинско забавление за малчуганите.

Под формата на игра с любопитни въпроси децата ще се потопят в пчелния кошер, ще се запознаят с устройството на пчелите, организацията на пчелното семейство и работата на пчеларя. Ще разгледат под лупа пчела – работничка, пчела – майка и търтей. Ще се докоснат до истински пчеларски инструменти.

Модулът "Опознай пчелите, опазвай природата“ е създаден по френска образователна методология и адаптиран на български от специалиста по екологично образование и местен пчелар Елен Сабатини. Към него е създаден и образователен късометражен филм "Живот в лъжичка мед“, предназначен за ученици от прогимназиален и гимназиален етап на обучение.

Ако желаете "пчелата“ да посети и вашето учебно заведение, занималня или учебен център, може да направите заявка на info@ecovarna.info. През топлите месеци от годината децата може да посетят и "Градината на пчелите“ в село Езерец, община Шабла, където да се запознаят, освен с образователния модул, и с работата в истинска пчеларска ферма. 

Разработването на образователния модул стана възможно по проект "Опознай пчелите, опазвай бъдещето си!“, който се осъществява с финансовата подкрепа на "Виваком Регионален грант“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...
Емблематични сгради във Варна ще светнат в зелено
Важно: Започват два големи ремонта във Варна! Разкопават едноврем...
Във Варна се проведе важна среща на главните сержанти на командва...
Скъп айфон донесе глоба на млад варненец
10 години зад решетките за украинец, убил свой колега край Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).