40 лева за ден на Златните, тен на аванта до Шабла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:04 / 03.08.2011
1318
На целия плаж в Златни пясъци чадърът е 8 лева, шезлонг - 8 лв., и допълнително се плаща 3 лв. за шалте. 12 лева пък струва паркирането на ден. По-евтина излиза сянката на нудисткия плаж в най-северната част на курорта, където чадър и шезлонг са по петарка. В комплекс Слънчев ден чадър и шезлонг са по 6 лв., а шалтето допълнително струва 3 лв. Който иска да паркира след бариерата, също плаща 12 лева престой за цял ден. Народните плажове на север пък са в кв. Аспарухово и на "Кабакум". За цял ден и на двата плажа може да се намери чадър по 2 лв. А на "Кабакум" и шезлонгите вървят на такава цена. От 3 до 5 лв. струва чадърът на Централния плаж във Варна, като е най-скъп на Южния плаж, където и за шезлонг се плаща 5 лв. отгоре.

За втора поред година Шабла отчита невероятен интерес от страна на туристите, избрали за лятна ваканция плажовете в общината, въпреки че те и тази година останаха без стопани. И десетте плажа, които областна управа пусна на търгове, не намериха наематели. А всъщност община Шабла е с най-дългата плажна ивица в страната - 40 км, които представляват почти една четвърт - 22%, от плажовете в България. Над 22 км са акумулативните плажове с пясък, а другите са скалисти. Причината да не бъдат пожелани от наематели е липсата на инфраструктура - ток и вода. Кметът на общината Красимир Кръстев съобщи, че по една от програмите на социалното министерство дори са назначени 15 души, които правят уборки по плажовете. От туристическия информационен център в града споделиха, че за второ лято през уикендите хиляди варненци щурмуват чистите плажове. След Шабла обаче сянката вече е с пари. Закътаният плаж в местността Болата край Българево си има стопанин, който събира общо 6 лв. за чадър и шезлонг. Толкова вземат и на централния плаж в Каварна. Най-скъпо плажуването излиза в Албена - където освен че се плаща 5 лв. за вход в курорта, ако не си носите собствен чадър, който да боднете в някоя от свободните зони, то трябва да платите 6 лв. за сянка и още толкова за шезлонг. 3 лв. пък е шалтето.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).