4000 варненци ползваха бонуса при деклариране на доходите си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:39 / 12.02.2011
976
Изтече крайният срок за ползване на отстъпка от 5% върху данъка за довнасяне, дължим от физически лица. Условията за ползване на бонуса бяха подаването на годишната декларация и плащането на дължимия данък да стане до 10 февруари. Близо 4000 варненци са декларирали остатък за внасяне и по всяка вероятност са се възползвали от отстъпката. За миналата година техният брой е бил 2566, съобщиха от ТД на НАП - Варна. Общо 5617 годишни декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ са подадени до настоящия момент в Териториалната дирекция, допълниха от агенциятта. Все още предпочитаното място остава офисът на данъчното, в който са приети 92% от декларациите. До този момент подадените декларации по пощата са 5%, а по интернет - 3%.

За всички физически лица и еднолични търговци, които са пропуснали да ползват до 10 февруари 5-процентовата отстъпка от данъка, данъчните напомнят, че могат да се възползват от тази възможност при условие, че подадат декларацията си по електронен път и внесат дължимия данък до 30 април.

Допълнително улеснение дава използването на декларация с баркод, която може да се изтегли от интернет страницата на НАП. Вградените контроли и правила в случая ограничават възможността за предаване на формуляра с технически грешки. Над 70 декларации с баркод са подадени само за 7 работни дни в ТД - Варна, допълниха от агенцията.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).