43-годишен варненец стреля с пушка по полицаи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:09 / 03.11.2010
853
43-годишен варненец е задържан за стрелба по полицаи. Престъплението е извършено вчера около 21, 20 ч на бул. "Левски" до бл. 1. Там автопатрулът спира автомобил и докато извършва проверка на колата и возещите се в нея, се чува удар на метал от предната дясна част на колата. Полицаите виждат на земята смачкана съчма от въздушна пушка, при визуален оглед забелязват мъж, който се прибира от терасата на четвъртия етаж в отсрещния блок с пушка в ръка. Униформените уведомяват дежурната на Второ РУП и предприемат проверка на адреса. На място установяват живущите вътре Ал. Ж. 43 г. и 13-годишният му син. При проведения разговор с двамата се изяснява, че бащата е стрелял с въздушна пушка, като е улучил полицейската кола.

Първоначално същият укрива оръжието, но след това го предава. Пушката е китайско производство с оптика, кълибър 5,5 мм и надпис caution, достатъчно мощна в зависимост от разстоянието да причини сериозни травми.

Извършителят е задържан за 24 часа. Извършен е оглед на служебния автомобил. Материалите по случая са докладвани на прокурор. Образувано е ДП по чл. 325, ал. 2 от НК.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).