5 акта по 1000 лв. за фалшиви болнични

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:32 / 09.02.2010
857
Пет акта са наложени от началото на годината за изготвяне на фалшиви болнични листи, каза вчера директорът на Районния център по здравеопазване д-р Веселин Балкански. „Съставяните документи за временна нетрудоспособност са отменени. Санкцията, която ще бъде наложена на тези, които са ги издали може да бъде в размер от 1000 до 10 000 лв. В случая актовете са за по 1000 лв.", допълни д-р Балкански. Той каза , че актовете за болничните-менте ще бъдат връчени до седмица.

Шефът на центъра по здравеопазване добави още, че предстои реформа и в работата на ТЕЛК-съставите. Само за миналата година през експертиза за трудоустрояване у нас са минали 50 000 пенсионери, за чийто ТЕЛК са били употребени около 200 000 медицински направления - ресурс на здравната каса. „Предстои преструктуриране, според което хората в пенсионна възраст ще получават социална оценка в Националния осигурителен институт. Те няма да минават през ТЕЛК, който е за хора в работоспособна възраст. Отдавна говорим за това, надявам се вече да стане факт", допълни още д-р Балкански.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).