5 деца с увреждания чакат ред за "Й. Златоуст"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:13 / 02.03.2010
591
Пет варненчета чакат ред, за да станат част от екипа на дневния център за деца и младежи с ментални увреждания „Й. Златоуст" във Варна. В момента обаче капацитетът на дома от 40 места е запълнен. Кризата се е почувствала и тук - персоналът е свит с трима души, а грижите за възпитаниците на социалното заведение не намаляват. „Голямата ни цел за тази година е да успеем да изградим детска площадка със специална настилка и уреди за игра. Предвиждаме да бъде в близост до модулната къща за арттерапия", каза директорът на социалното заведение Марияна Христова. Предварителните прогнози сочат, че ще са им нужни около 15 000 лв. За част от сумата разчитат на общината, а за останалите средства - на подкрепата на спонсори. От социалното заведение не крият, че заради малкия бюджет основно разчитат на дарения от дългогодишни спонсори, но и на нови приятели.

Изработени от децата в центъра мартенички, които вече са продадени, са донесли най-новия приход в социалното заведение от 600 лв. Вчера възпитаниците на „Й. Златоуст" закичиха с мартеници и служителите в областна администрация.

 

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).