Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
5 дни безплатно кино за ученици и студенти във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 17.10.2013Коментари (0)890
© Varna24.bg
Веднага след IV-ия "София Филм Фест - Варна", вчера в препълнената зала "Европа" на Фестивалния и конгресен център започна поредното издание на инициативата "София Филм Фест за учащи", която ще продължи до 20 октомври.

Специалната програма включва пет знакови за последните години заглавия, като началният час за прожекциите е 18.00 ч. Селекцията е подбрана основно от филми, участвали на "София Филм Фест" и "Киномания" като гаранция за тяхното качество. Форматът е представяне на филмите от кинопрофесионалист, а прожекцията е следвана от дискусия с публиката.

На 16 октомври бе прожекцията на "Хавър" на финландския киномайстор Аки Каурисмаки - филм, който беше посрещнат с изключителен интерес на III-ото издание на "София Филм Фест - Варна" миналата година. Един от шедьоврите на Фатих Акин - "На прага на рая", ще бъде представен пред младата варненска публика на 17 октомври, днес. Утре - 18 октомври - зрителите ще могат да видят една от най-успешните и обичани сръбски комедии - "Светкавици" на режисьора Радивое Андрич. За 19 октомври пък е предвиден шедьовърът на Михаел Ханеке - "Бялата лента", филм, спечелил през 2009 "Златна палма", наградата на ФИПРЕССИ и Кинонаградата на френската национална образователна система в Кан, наградата на ФИПРЕССИ в Сан Себастиан, три награди на Европейската филмова академия - за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър сценарист, номинации за операторско майсторство и за най-добър чуждоезичен филм на Американската филмова академия и още десетки награди от цял свят. На 20 октомври финалът на "СФФ за учащи" във Варна ще постави част от екипа на един от най-харесваните нови български филми - "Лов на дребни хищници".

"София Филм Фест за учащи" е инициатива на Арт Фест, стартирала през 2009 в Дома на киното и целяща представяне на програма от европейски, български и независими от Холивуд филми на младежка аудитория. Идеята на проекта е тийнейджъри и студенти да имат възможност да гледат качествено европейско и българско кино, при това напълно безплатно. За тази цел организаторите на варненското издание от продуцентска къща "Артин Вижън" осъществиха контакти с ръководствата на няколко варненски училища. Учениците и студентите ще могат да влизат в салона срещу представянето на ученическа лична карта, бележник или студентска книжка. За останалите кинолюбители цената на билетите е почти символична - 3 лв.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: