Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
5 години изпитателен срок за жена, откраднала 20 000 евро от загинал англичанин
Автор: Екип Varna24.bg 15:21 / 18.05.2010Коментари (0)1100
© Varna24.bg
С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районен съд - Варна наложи наказание от 2 години лишаване от свобода, отложено с 5 години изпитателен срок на 39-годишната Петя Крайчева, за извършена от нея измама в големи размери. Тя бе призната за виновна в това, че на 21 юли 2008 г, чрез използване на неистински документ - пълномощно, получила без правно основание чуждо движимо имущество - левовата равностойност на 19 500 евро от банковата сметка на английски гражданин.

Няколко години преди престъплението, подсъдимата се сближила с английски турист като му помогнала да си закупи и обзаведе апартамент във Варна. Покрай имотните сделки тя научила в кои наши банки англичанинът има разкрити сметки и успяла да запише номерата им. В края на ноември 2007 г. чуждият гражданин се прибрал във Великобритания да види децата си, но по молба на Крайчева й оставил ключ от жилището си. На 3 декември чужденецът претърпял катастрофа в Англия и починал на място, за което подсъдимата била уведомена по е-mail от дъщеря му. Няколко дни по-късно Петя Крайчева се нанесла да живее в чуждото жилище като събрала и изнесла всички лични вещи на починалия. При разчистването подсъдимата открила стар документ за самоличност на англичанина и решила да го използва, за да изтегли парите от банковите му сметки. Тя се свързала с неустановен мъж, който се представил с чуждия паспорт пред варненски нотариус и на 21.07.2008 г. заверил пълномощно, по силата на което Петя Крайчева можела изцяло да се разпорежда с банковите сметки на англичанина. Още същия ден подсъдимата изтеглила чрез неистинското пълномощно сумата от 19 500 евро. През месец октомври за уреждане на имуществените въпроси в България пристигнал синът на починалия британец, който установил, че с пълномощно, издадено месеци след смъртта на баща му, подсъдимата е опразнила банковата му сметка.

Варненският районен съд осъди 39-годишната Петя Крайчева да заплати на гражданските ищци (наследниците на британския гражданин) сумата от 38 138 лева за претърпените имуществени щети, заедно със законната лихва от момента на увреждането до окончателното изплащане. В тежест на подсъдимата са държавната такса върху уважения иск и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: