Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
5-метров трап се отвори на ул. "25-а", засипаха го с чакъл
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 23.11.2012Коментари (0)625
© Народно дело
"Улицата започна да се свлича преди две седмици, като в началото имаше пукнатина от един метър. Стигна до трап с дълбочина 50 см и широчина от 4-5 метра." Така живеещата на ул. 25-а в Св. св. Константин и Елена Татяна Борисова описва как са останали без път. Последните седмици тя и съседите й подали десетки сигнали до община Варна, кметство "Приморски", дори и на телефон 112. Едва вчера камион засипал трапа с чакъл.

Живеещите в района предполагат, че дупката е тръгнала от стара ВиК инфраструктура, която дори не фигурира в кадастъра. През 2008 година в резултат на молба на живеещите там за ремонт на пътя се получава отговор от кметството.

"Кърпежи и преасфалтиране са залегнали в проекторамката на район "Приморски" за 2008 г. При отпускане на средства от община Варна ще бъдат проведени строителни работи", се казва в "хабера". От тогава до сега вместо ремонт вече има непроходима улица.

"Докато тук бяха лозя, общината не инвестираше, защото районът бил беден, слабо заселен и не си заслужавало. Сега има къщи и не се инвестира, защото районът бил... богат. Кучета ни яли", чудят се на общинските оправдания в един глас живеещите на ул. 25-а.

Всъщност отрязаният път не е всичко, което ги тормози. Заради липса на осветление децата се връщат от училище с фенерчета. Хората сами си кърпят улицата с цимент, който бъркат в кофи. "Миналата година, докато отивах на работа, ме нападна улично куче. Събори ме на земята и ме захапа", спомня си с ужас Недялка Няголова. Ужас е и през лятото, особено за родители с деца, които пресичат подлеза под пътя Златни пясъци - Варна, за да стигат до града. Съоръжението се ползва за тоалетна и е неизползваемо заради миризмата. Точно зад спирка "Марек" пък има площад, окупиран от запуснати дървени бараки, които са превърнати в сметище. "Плащаме си данъците и искаме нормални условия за живот, не да газим кал, да няма как да минем по улицата и децата да не могат да се приберат от училище", жалват се хората.

В района на улица 25-а има около 100-тина къщи, с по две-три семейства в тях. "Общината ни взема между 1000-1500 лева годишен данък. При нас нищо не се връща", възмущава се Димитър Костадинов. Събраните само за една година пари са достатъчни районът да се приведе в порядъчен вид, пресмята той.

От районното кметство обещават среща

Започнахме мандата преди година и половина. Всеки четвъртък имаме приемен ден. Отговаряме писмено на всички запитвания, без значение дали са подадени на място в кметството, през интернет или фейсбук страницата ни", коментира зам.-кметът на "Приморски" Албена Йорданова. Тя обеща да покани на среща гражданите, за да се потърси решение на проблемите им.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: