5 нови пожарни коли за варненските огнеборци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:40 / 08.12.2008
1076
"Варненската противопожарна служба ще се сдобие с 5 нови автомобила през 2009 г., поне такива са нашите очаквания". Това заяви началникът на Областната дирекция "Противопожарна и аварийна безопасност" във Варна комисар Сашко Грудев, по повод обявената открита процедура от МВР за купуване и доставка на 42 нови специализирани автомобила. Те са предназначени за противопожарните служби в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора. По думите на комисар Грудев с новата техника ще може да се предотвратяват повече крупни пожари, тъй като ще се съкрати времето за пристигане до мястото на пожара.

Процедурата бе открита на 3 декември от зам.вътрешния министър Раиф Мустафа. За купуването на новите автомобили са нужни 13,6 млн. лв. Средствата са предоставени по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 . 11 637 188 лв. от нужните средства са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие. "За момента все още няма кандидати за изпълнители на обществената поръчка. Заявление за нея се приемат по електронен път до средата на януари. След като мине тръжната процедура, се очаква 9 месеца след това автомобилите да са факт". Това заяви за "Позвънете Новини" Стоян Благинов от МВР, който отговаря за приемането на документацията за поръчката.

"Варненската дирекция е една от най-натоварените в страната. За момента сме в началото на процедурата и не може да се каже с точност колко коли ще бъдат предназначени за нея. Има сериозни технически специфики, които трябва да бъдат покрити от изпълнителя на поръчката. Проектът трябва да бъде реализиран до септември 2009 г." Това каза за "Позвънете Новини" пресаташето на Главна дирекция "Противопожарна безопасност" Валентин Кръстев. Той обясни, че 42-та автомобила са предназначени за градска среда. 20 от тях са от среден клас - от 7,5 до 14 тона, а 22 от лек клас - до 7,5 тона. След изпълнението на проекта общият брой на новите пожарни автомобили в България ще достигне 118. От 2005 г. до момента са отделени над 58 млн. лв. за техническо преоборудване в МВР, купени са над 2223 нови автомобила.

Източник: в. "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).