50 000 лв. могат да изправят на крака 9-годишния Мишо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:46 / 02.06.2009
743
Само допреди година 9-годишният Мишо бил весело и жизнерадостно дете, любимец на учители и съученици от ОУ "Цар Симеон" във Варна. Докато не го поразило възпаление на мозъка. Страшната болест, известна повече като вирусен енцефалит, започнала с остро главоболие, след което детето изпаднало в 10-дневна кома. Три месеца след като се поболял, малчуганът имал почти непрестанно гърчове. Благодарение обаче на непрестанната рехабилитация, вече година и един месец и на добрите грижи, Михаил Янакиев вече си е у дома. "Досега успявахме да се справим с всичко сами. Рехабилитацията дава очевиден ефект, той е много по-добре. От 2 месеца се храни сам, а не със сонда. Усмихва се, плаче, служи си по малко с ръцете и краката, не са в това състояние, в което бяха. Дори пише, вече го посещава и логопед. Разбира какво говорим, има значителен напредък в състоянието му, но са ни нужни всеки ден по 60 лв. за рехабилитация и ни е трудно да се справяме", каза вчера майката Елена Динкова.

Тя е убедена, че състоянието на сина й може да е още по-добро с всекидневни грижи и рехабилитация в продължение на 2 години. Шансовете за това са големи, казват и специалистите.

Но всичко това ще коства около 50 000 лв. Затова молбата на семейството на Мишо е за съпричастност, разбиране и помощ. Банковата сметка за набиране на средства е: BG48RZBB91551022990017 - Райфайзенбанк. Телефонът на майката на Мишо - Елена Динкова, е 0895 334418. Вчера съучениците на Мишо го поздравиха с празника и отрупаха количката му с балони. Пожеланията към него бяха по-бързо да се връща в клас.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).