ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
500 кг месни продукти са бракувани във Варна | ||||||
| ||||||
911 от проверките са на подвижни, временни и сезонни обекти, 1 400 са проверките в търговска мрежа, допълни д-р Маринова. 2 028 са проверките в заведения за обществено хранене, 575 са проверките в заведение с услуга "all inclusive“. Издадени са 615 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия при извършване на официален контрол. Най-често срещаните несъответствия са по материално-техническата база, неподходящи условия за преобличане на персонала, несъответствия в системите за самоконтрол и НАССР, некоректни записи, документиращи прилагането и поддържането на програмите за самоконтрол, недостатъчно обучен персонал по отношение на системата за самоконтрол, неспазване на температурните режими на съхранение, липса на маркировка на част от суровини и заготовки, съвместно съхранение на отделните групи храни, разширяване на асортимента без да са създадени условия за това, недостатъчен персонал за поддържане на хигиената в обектите, каза още д-р Костадинка Маринова. Издадени са 59 акта за установяване на административно нарушение за лошо хигиенно състояние на обектите, съхранение на храни с изтекъл срок на реализация и без етикети, неизпълнено предписание. Възбранени и бракувани са 502,45 кг. месни продукти, 74 кг. рибни продукти, 156,8 кг. храни от неживотински произход. Издадени са 3 заповеди за спиране на експлоатацията на един ресторант с дейност "all inclusive" и две заведения за хранене на свободна консумация. Причините за спирането им е несъответствие по материално-техническата база и извършване на дейност в обект, който не е регистриран по реда на чл.12 от Закона за храните. Най-често срещаните проблеми при осъществяването на официален контрол са ненавременно представяне на разрешения за поставяне на сезонни и преместваеми обекти, липса или недостатъчно квалифициран персонал за прилагане и поддържане на добри производствени практики. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Жълти кодове за утре във Варна, ще има усложнения
14:10 / 24.12.2024
Четири прохода са затворени за камиони, два от тях за всички МПС
19:01 / 25.12.2024
Опасно време: Жълт код за силен вятър, валежи от дъжд и сняг във Варна
08:34 / 24.12.2024
Катастрофа във Варна! На място на инцидента има линейка
15:28 / 25.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: