5000 нови работни места ще бъдат разкрити във Варна и областта за новия туристически сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:15 / 01.04.2013
709
5000 нови работни места ще бъдат разкрити във Варна и областта през този туристически сезон. Това съобщи Пламен Начков - директор на Регионалната служба по заетостта в града.

От Варненската туристическа камара са съобщили, че очакват 5 процента ръст на туристите, основно от Румъния и Русия. Начков информира, че през април във всички общини от областта започва реализацията на нови програми със субсидирана заетост, чрез които ще се открият 97 работни места за шест месеца. Стана ясно, че започва наемането на младежи от 18 до 35 години за стажове в туризма и търговията в Германия. Начков представи и нова програма за наемане на български младежи от 18 до 35 години на стаж в Германия. Основното изискване е да владеят немски език и да имат успех най-малко 5 от средното си образование. Обучението е за срок между три и четири години, заплатата е до 818 евро.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).