5600 на предварителните изпити в ИУ, отчитат 33% ръст

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:31 / 02.04.2009
779
Вчера приключи подаването на документи за участие в предварителните кандидатстудентски изпити в Икономическия университет във Варна. Желание да проверят знанията си заявиха около 5600 кандидат-студенти, което е с около 1400 души повече от явилите се през април миналата година. Този път бъдещите студенти имаха възможност да избират между 5 предварителни изпита - по икономика, математика, география на България, български език и литература и история на България.

Най-желаният предмет и в тази предварителна кандидатстудентска кампания остана география на България - около 2200 кандидати, следван от математика - 1450, български език и литература - 1050, а с най-малко кандидати се оказаха изпитите по история - около 500 души, и икономика, който събра около 400 кандидат-студенти.

Освен че имаха възможност да избират между пет предварителни изпита и тази година бъдещите висшисти могат да кандидатстват за всички специалности и чрез оценката от държавния зрелостен изпит.

За разлика от миналата година този път изпитът е само под формата на тест - 80 са въпросите, на които кандидатите трябва да отговарят по избрания от тях предмет.

За желаещите да продължат образованието си в ИУ - Варна, е важно да се напомни, че изпитите по география и математика са на 4 април(събота), а за 12 април(другата неделя) остава да проверят знанията си подалите документи за икономика, история на България и български език и литература.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).