6 акта за каруци по улиците на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:42 / 26.04.2011
1000
Независимо от забраната за движение на каруци по варненските улици, из града не е трудно да засечеш конски впряг да пори асфалта. От началото на годината са съставени 6 акта на нарушителите, съобщи Стойчо Бакалов, шеф на общинската дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред". Местните каубои се пазят доста и избягват да излизат с каруците си по улиците с интензивен трафик. Все по-рядко били засичани и в района на "Максуда", но пък не липсват в ромските махали в "Аспарухово" и "Владиславово".

През последните години броят на конете и магаретата в общината намалял съществено. Статистика трудно се води, тъй като за разлика от кучетата, за този вид домашни животни не се изисква регистрация. Икономическата криза на свой ред оскъпила издръжката им, така че попарила мераците за придобиване на каруци. По принцип този тип превозни средства лесно става обект на покупко-продажба заедно с животинския впряг, затова всеки опит да се водят на отчет е обречен на провал. В районните администрации обаче добре познават хората в махалите и начина им на живот, затова държат под око собствениците на каруци.

Проверка показа, че най-много са конете във "Владиславово". Броят им не е константна величина, но гравитира около 27. Не повече от 12 пък били в "Аспарухово". В "Приморски" и "Одесос" нямат данни за цвилещи любимци на територията си, а в "Младост" разполагат с информация за 3.

Все по-рядко засичаме коне в междублоковите пространства. Собствениците на каруци избягват главни улици. Това се налага и от поминъка им, тъй като мнозинството от тях събират вторични суровини. Да се напише акт е безрезултатно, тъй като няма събираемост на глобите. Поради тази причина за последните 2 години сме съставили само 3 акта, но пък правим много предписания. Целта ни е животните да не се пускат свободно из града, да се ваксинират всяка година срещу шап и да им се слагат нужните престилки. В това отношение активно си сътрудничим с ветеринарната инспекция, обясни пред "Черно море" Рали Димитров, главен експерт "Контролни дейности" към дирекция "Обществен ред и контрол" във "Владиславово".

Видеонаблюдението по варненските улици досега не е засичало каруци, сочи справка за нарушителите в Областната дирекция на МВР - Варна.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).