6-годишно варненче със сребърен медал от конкурс в Япония

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:45 / 25.10.2023
687
6-годишният Боил Георгиев от Варна е сред победителите в 53 – тия Международен конкурс за детска рисунка, който се провежда в Япония. Всяка година в надпреварата участват хиляди деца от цял свят на възраст от 3 до 15 години. България бе представена от 403 деца от 28 български града. Боил бе един от тримата участници от Дневния център за деца със специални потребности към Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. С творбата си "Кукер“, той спечели сребърен медал и диплома. Днес те му бяха връчени от директора на ДМСДГ – Варна, д-р Стефка Джанкова.

В надпреварата участваха още 5-годишният Самир Саидов и 7-годишният Георги Войков, също от Дневния център. Тримата творци бяха мотивирани да се включат в престижното състезание от монтесори терапевта Весела Демирова и педагога Виолета Боева, които работят всекидневно с тях.

Международният конкурс за детска рисунка е основан през 1970 г. в Осака, Япония и е спонсориран от Pentel. Съдийският състав в Токио включва представители на Biiku Bunka Kyokai (Фондацията за художествено образование в Япония), преподаватели по изкуства и учители.

25.10.2023 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).