6 месеца ще лежи в затвора мъж, буйствал в съдебната зала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:57 / 17.03.2010
663
Ефективно наказание от 6 месеца лишаване от свобода постанови с присъда Варненският районен съд по отношение на 35-годишният Янко Костов, за извършено от него хулиганство. Наказателното дело се гледа днес по реда на незабавното съдебно производство. Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 15 март т.год. на публично място - в съдебна зала в сградата на Районен съд - Варна извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с изключителна дързост. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Янко Костов крещял, буйствал, отправял закани и заплашителни жестове към съдебния състав, прокурор, адвокат и служители по охраната. Хулиганските действия са били съпроводени със съпротива срещу органи на властта и използване на физическа сила. По отношение на 35-годишния Костов съдът днес наложи и мярка за неотклонение "задържане под стража"до влизане на присъдата в сила. 15-дневен е срокът на обжалване или протест на присъдата пред горната съдебна инстанция.

На 15 март Янко Костов бе призован в Районния съд като подсъдим по друго наказателно дело, отново по обвинение за извършени от него хулигански действия във фризьорски салон на 1.03.2010 г. На процеса не бе даден ход, поради отвод на съдебния състав и извършените в съдебна зала хулигански действия от подсъдимия. Предстои делото да бъде докладвано на заместник-председателя на съда за определяне на друг съдия-докладчик и насрочване на нова дата за разглеждане в открито съдебно заседание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).