6 месеца затвора за крадец на автомобили

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:27 / 21.11.2013
791
За противозаконно отнемане на автомобили, ползване на регистрационни табели за МПС от друга марка и модел, както и за кражба на чужди вещи, 46-годишен мъж бе осъден ефективно на 6 месеца затвор. Наказанието наложи Варненският районен съд след споразумение.

Според внесения обвинителен акт, 46-годишният В.Иванов, в съучастие с друг 46-год. мъж (другият обвиняем по делото), на 7-ми срещу 8-ми април т.год. от паркинг пред жилищен блок в квартал "Левски" е отнел автомобил "Фолксваген Голф" с добричка регистрация. Известно време подсъдимият ползвал чуждата кола с поставени варненски регистрационни табели, като през това време от нея били отнети различни вещи (CD-устройство, куфарче с инструменти и др.) На 22 април.т.год. обявената за издирване кола е била открита изоставена в близост до подхода към плажа на квартал "Галата", с нанесени по нея щети и с поставените табели от друго МПС. Освен това Иванов, при продължавано престъпление и в съучастие, чрез използване на специално техническо средство, на 4 юни т.г. е направил опит за отнемане на лек автомобил "Ауди", при което е бил засечен от органите на полицията и деянието е останало недовършено.

46-год. Иванов е осъждан. В съдебна зала той призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата. За всяко от деянията бяха определени отделни наказания, като той ще трябва да търпи най-тежкото от тях - 6 месеца лишаване от свобода при строг режим. По отношение на втория подсъдим делото ще се разглежда по общия ред от друг съдебен състав. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).