60 % от шофьорите останаха на сухо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:37 / 08.01.2009
796
Поне една четвърт от такситата във Варна вече са спрели работа заради липсата на метан. В близките дни двигателите може би ще загасят всички шофьори, които карат на метан. Според изчисления на председателя на транспортния синдикат „Авто 94" Димчо Иванов това са около 60 на сто от всички автомобили. „Напрежението се покачва непрекъснато" - заяви той. Голяма част от шофьорите няма да могат да покрият разходите си за лизинговите вноски и колите им ще бъдат отнети от банките.

Да преминат на бензин, е много неизгодно, защото разходите ще скочат до 12 - 13 литра на сто километра, посочи синдикалистът. Поне 40 на сто от тези, които карат на метан, не могат да прехвърлят изобщо на бензин, защото са използвали газови системи с по-ниско качество, които са запушени, твърди Иванов. Да закупят нова система, е непосилно за голяма част от шофьорите, които и без това са на ръба на оцеляването.

Засега продължават да возят автомобилите на нафта и пробан-бутан. Иванов обаче не съветва водачите да прибягват към протести в този случай, защото проблемът засяга не само този бранш, а и училища, детски градини и болници. Шефът на „Ласия" Иван Михайлов посочи, че 15 на сто колите на фирмата са спрели вчера. „Няма да е лесно, но няма да вдигаме цените, докато ножът не опре до кокал" - заяви той. Михайлов изрази опасения, че е възможно скоро да спрат и доставките на пропан-бутан.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).