60 тийнейджъри под ножа заради разширени вени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:46 / 03.08.2009
1315
Почти всяка седмица в Клиниката по урология на МБАЛ "Св. Марина" оперират по един тийнейджър заради разширени вени на тестисите. Това явление не е толкова рядко. Оперативната интервенция се извършва доста леко и е наложително да се направи в по-ранна младежка възраст, за да не се допускат усложнения впоследствие, каза началникът на клиниката доц. д-р Александър Хинев. Най-често операцията протича за 20-ина минути. Хирургичните интервенции от този тип са започнали преди около четири години - през 2005-а. Оттогава досега хирурзите от клиниката са извършили около 50-60 операции на млади мъже и момчета.

Все по-често в клиниките се извършват и лапароскопски интервенции за отстраняване на тумори и кисти на бъбреци. "Хубавото при лапароскопската хирургия, само с 3-4 разреза, без да се отваря голям разрез, се премахва проблемът. Методът е щадящ за пациента и навлиза все повече в нашата практика", допълни доц. Хинев. През изминалата седмица лекарите от клиниката също са извършили безкръвна интервенция за премахване на карцином на простатата.

Хирурзите-уролози са категорични, че обемът на лапароскопските операции при проблеми с бъбреци и простатата ще се увеличава тепърва. Дори отстраняването на органи, когато това се налага, става много по-леко чрез безкръвния метод.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).