6250 лева е сред най-високите глоби наложени от Морска администрация – Варна през този летен сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:55 / 22.09.2011
630
Глоба в размер на 6250 лева за извършване на нерегламентирана водолазна дейност е сред най-високите санкции наложени от Морска администрация - Варна през този летен сезон. Това каза директорът на администрацията в града кап. Валентин Енчев. Той посочи, че този вид дейност създава предпоставки за сериозни инциденти. В случая става въпрос водолазна дейност извършвана с кораб, за спорт,развлечение и туризъм. Туристи са били пускани от такъв кораб да извършват водолазна дейност, в места които са забранени.

По отношение на другите глоби, които от Морска администрация - Варна са налагали през този сезон кап. Валентин Енчев посочи, че нерегистрирани джетове са били санкционирани с по 400 лева. Не са малко и глобите наложени на хора, които са управлявали джетове в забранени за това места, като там санкциите започват от 1000 до 3000 лева за физически лица, а за юридически достигат до 5000 лева.

Валентин Енчев коментира, че голяма част от глобите имат възпиращ ефект, тъй като става въпрос за много сериозни суми. Други обаче не са толкова респектиращи. Той посочи, че например ако се превозват повече от разрешения брой пътници на плавателни съдове, глобите са едва до 250 лева. "Това според мен е много малка санкция, предвид риска за хората", коментира директорът на Морска администрация - Варна. По думите му глоба от 50 до 250 лева за първо нарушение в никакъв случай не респектира капитаните на лодките или корабчетата. Според него претоварването на лодка с 5-10 пътника може да се нарече престъпно. "Такова нещо е много груба липса не преценка за това, какво може да се случи, когато се претовари плавателния съд", коментира Енчев и добави, че в такива случаи инциденти могат да станат, ако много хора се струпат на борда.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).