Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
65 млн. нужни за пътищата на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 13.02.2009Коментари (0)657
© Varna24.bg
65 млн. лв. са необходими, за да се реализират всички важни проекти в областта на пътното строителство във Варна. Толкова е стойността на програмата на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустройство" за следващите 4 години. Само за проектиране на обектите ще са необходими 891 402 лева. За вече започнати обекти е необходимо да бъдат заделени 6,4 млн. лв. За да се изградят новите, приоритетни за града инфраструктурни съоръжения ще са необходими пък 30 млн. лв. Най-крупната сума е за разширението на ул. "Девня" в участъка от фабрика "Христо Ботев", което включва и изместването на жп линията. На 7 млн. лв. пък е остойностена реконструкцията на бул. "Христо Смирненски" от улица "Тролейна" до кръстовището с бул. "Цар Освободител". За ремонта на същото кръстовище пък общината пресметнала, че ще са необходими 4,5 млн. лв. За текущите ремонти по договорите на фирми са необходими приблизително 26 млн. лв.

Само ремонтът на подлеза на Траката пък щял да глътне 7 млн. лв., а този на Спортна зала - 1,5 млн.

За благоустрояване ще са нужни 8,7 млн. лв., са пресметнали от общинската администрация. От тях за палмите ще отидат 600 000 лева, за детските площадки 2 млн. лв. По мероприятията за опазване на околната среда ще са необходими близо 3 млн. лв., преценили още от администрацията. 1 млн. лв. се придвижда да се вложат в дообогатяването на новогодишната украса на Варна.

Планът на общинската дирекция бе представен вчера за сведение пред съветниците от постоянната комисия "Архитектура".

Да се заложат средства за предотвратяване на замърсяванията по плажовете, настоя съветникът от "Нашият град" Андрей Василев, който е и представител на един от концесионерите на градската плажна ивица. Той посочи, че вече втора поредна година състоянието на водите край Южния плаж и Шокаровия канал е извън всякакви норми на Регионалната инспекция за контрол на общественото здраве. Според шефа на дирекцията Пламен Пенев, тези мерки пък ще се реализират по проект от европейските програми. За приоритетно залагане на средства за тласкателя на "Акациите" настоя и Красимир Маринов. Той гарантира на инженерите, че те ще бъдат одобрени от комисията "Финанси и бюджет", защото с това съоръжение ще се реши сериозен проблем на града.

Сериозен спор сред съветниците прдизвика проект на наредба за премахване на опасните сгради. Недоразумение предизвика заложената в наредбата възможност да се събарят по усмотрение на администрацията опасните обекти, без да са подготвени всички необходими за целта документи. Според Красимир Симов, документът би могъл да се окаже "сопа" в ръцете на някого, затова трябва да се прецизира. По думите на Валерия Ангелова обаче, ако се изчакват всички срокове, изпълнението на задачата може да се протака прекалено дълго, а сградата да се срути сама. В крайна сметка съветниците прецениха, че ще е най-добре работна група да се произнесе по нормативния акт преди той да бъде утвърден от местния парламент. Председател на работната група ще е съветничката от БСП Валерия Ангелова. В нея ще вземат участие и Владимир Тонев, Красимир Узунов, Красимир Маринов, юристът Живко Калев и Красен Якимов, шеф на общинския отдел "Строителен контрол". Работна група трябва да обсъди и друга дълго отлагана наредба - за зелените площи на града. Според Владимир Тонев, ако такава имаше, би могъл да се избегне проблемът с изсичането на дърветата в градинката на "Севастопол".

Двете работни групи трябва да започнат работа след предстоящата на 18 февруари сесия и да приключи работа преди следващото заседание на Общинския съвет.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: