Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
656 000 лв. осигурени от общината за поставянето на ваксини за рак на шийката на матката
Автор: Екип Varna24.bg 13:34 / 06.10.2011Коментари (0)1389
656 000 лева са осигурени от община Варна за поставянето на безплатни ваксини за рак на шийката на матката. Това стана ясно на среща на кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна Кирил Йорданов с персонала на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко Марков".

По този начин с осигуряването на тези средства от страна на общината, Варна се включва в скрининговата програма на здравното министерство за профилактика и ранно откриване на онкозаболявания. Парите са осигурени до края на тази и началото на следващата година. По програмата ще бъдат обхванати момичета, навършили 18 години, учащи в три-четири варненски гимназии. Директорът на лечебното заведение д-р Виолина Таскова благодари на община Варна за средствата, усвоени за закупуването на нова апаратура за лечебното заведение. Болницата е едно от най-бързо развиващите се здравни заведения и най-доброто в България, където се лекуват повече от 10 000 души на стационар и около 60 000 в диагностичния консултативен център годишно.

Благодарение на средствата от община Варна болницата разполага с отличен диагностичен блок, стационарна база, химиотерапия и различни специализирани онкологични отделения. Единственото, което липсва в здравното заведение, е линейният ускорител, за който е бил построен бункер за 1 млн. лева. Кирил Йорданов припомни обещанието на премиера Бойко Борисов, че през 2012 г. болницата ще получи линеен ускорител. Според Йорданов състоянието на здравното заведение е стабилно и прогнозата за развитието му е оптимистична. Той пое ангажимент да се преразгледат колективните трудови договори на работещите в сферата на общинското здравеопазване. На срещата стана ясно, че Онкологичната болница във Варна е изключена от десетте онкологични центъра в страната, за които ще бъде отпуснато европейско финансиране за закупуване на високотехнологична апаратура.

Кирил Йорданов посочи, че този въпрос вече е поставен пред Министерството на здравеопазването. При последното си посещение е Онкоболницата във Варна премиерът Бойко Борисов е посочил, че това трябва да бъде коригирано. Отговорът на здравния министър е бил, че това може да се случи следващата година. Присъстващите поискаха данък дивидент, който е 530 000 лева, дължим на община Варна, да бъде опростен или парите да бъдат рефинансирани обратно в болницата. За изплащането на този дивидент вече има решение на Общински съвет. Според Кирил Йорданов новият Общински съвет може да прегласува решението и както поискаха присъстващите на срещата парите да бъдат вложени за купуването на скенер, за който общината вече е отпуснала 400 000 лева. Общата стойност на скенера е 780 000 лева.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: