67-годишен варненец едва не отрови внуците си с гъби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 13.09.2011
837
На косъм от отравяне с гъби са били внуците на 67-годишен варненец. Старият гъбар отишъл в гората да набере от зеленчука и отделил известно количество и за семейството си. Тъй като внуците му не дошли в уречения ден, а отложили гостуването си, човекът си сготвил от пресните гъби и си похапнал. Часове по-късно се почувствал зле и се озовал в токсикологията на Военноморска болница. Изследванията недвусмислено показали, че става въпрос за фалоидна интоксикация.

"Добре че внуците не са взели от гъбите, иначе и тях щяхме да лекуваме", коментира шефът на клиниката доц. Снежа Златева. Тя посочи, че 67-годишният пациент продължава да се лекува. "На този етап преодоля критичния момент, но още няколко дни ще се тревожим за него. Въпреки това смятам, че ще го спасим", допълни специалистът.

Началникът на клиниката посочи, че това е първото за сезона отравяне с фалоидни гъби. Миналата седмица имаше съмнение за подобно състояние при друг мъж, но тестовете не доказаха специфичната интоксикация. Заедно със засилващата се опасност от подобен тип отравяния още не са отминали рисковете от остри алергични реакции към ужилвания от пчели, оси и стършели. Съветът на лекарите е хората, които знаят, че са свръхчувствителни към насекомите, да си носят спринцовка адреналин, особено когато излизат на открито. Да се внимава, когато на открито се пият сладки напитки или се хапват плодове.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).