68 жени на консулт с психолог заради безплодие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:45 / 17.05.2010
1050
68 варненки са потърсили консулт с психолог заради репродуктивни проблеми за последните 2 години. Сеансите са безплатни, а за бездетните двойки те могат да бъдат индивидуални или колективни, каза вчера психологът Яна Пачолова от фондация „Искам бебе" във Варна. Чрез тях се решават част от проблемите на семейните двойки, допълниха от организацията. От офиса на фондация „Искам бебе" в морската столица настояват по законов ред да бъде решен въпросът и с майките „под наем" - т. е. сурогатното майчинство. „От морална гледна точка е добре той да бъде легализиран", каза координаторът на фондацията във Варна Мариела Хомякова. 7000 са молбите, които са постъпили от цялата страна в националния фонд за ин витро, около 5000 са одобрени, повечето отпаднали са предимно заради възрастовия праг, допълни още тя.

Фондация „Искам бебе" организира в края на май форум за отговорно родителство с участието на специалисти по репродуктивна медицина от Варна, Шумен и София. Срещата ще завърши с благотворителен спектакъл „Мечо Пух" на Варненската детско-юношеска опера, средствата от който ще отидат за подпомагане на семействата, които искат да се сдобият с дете.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).