7 години затвор за мъж, откраднал корабни части за десетки хиляди левове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:38 / 04.11.2010
857
С присъда, Варненският районен съд наложи 7 години затвор за кражба на корабни части на 35-годишния Станимир Недев. Наказанието си подсъдимия ще търпи при първоначален строг режим във варненския затвор. Той бе признат за виновен в това, че в периода 7 - 10 февруари 2006 г. в условията на повторност и в съучастие с друг неустановен извършител проникнал във фирмен склад, находящ се в борса "Оазис" и отнел корабни бутала и принадлежности за корабната промишленост на обща стойност 23 743 лв. Кражбата е в големи размери.

Корабните части се съхранявали в склад под наем на територията на борсата, без прозорци, разположен зад телена ограда и само с един вход. Станимир Недев преди инкриминирания период работил като охрана на обекта. Подсъдимият, заедно със своя съучастник, направили отвор в стена от преградна ламарина на склада и оттам изнесли тежките и обемни корабни части. Натоварили ги на неустановен по делото пикап, който се повредил в района на старата варненска гара. По тази причина подсъдимият се обадил на друг свой познат, който рано сутринта на 10 февруари дошъл с автомобил "Лада" с ремарке да вземе отнетите вещи. Корабните части били откарани до пункт за изкупуване на цветни метали и продадени за сумата от 2760 лв. С по-голямата част от парите подсъдимият уредил свой стар дълг със собственика на ладата.

По отношение на 35-годишния Станимир Недев Районният съд приведе в изпълнение и наказание от още 6 месеца лишаване от свобода, определено му с предходна присъда на ВРС, също за кражба. В тежест на подсъдимия са и направените разноски по делото. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).