7 месеца зад решетките за кражба на gsm

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:00 / 10.12.2008
542
7 месеца затвор е наказанието, което Варненският районен съд даде на 22-годишния Димитър Божанов за извършен от него грабеж. На 28 септември миналата година младежът със сила и заплаха с нож отнел мобилен телефон със СИМ-карта на стойност 230 лв. Инцидентът станал пред интернет-зала в центъра на Варна, припомнят от пресслужбата на съда.

22-годишният Божанов ще трябва да изтърпи наказание от 6 месеца затвор по присъда от 2005 г. по друго дело за престъпление срещу собствеността. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок, припомнят от Районния съд.

С друго свое решение от днес Районният съд отказа да измени мярката за неотклонение "задържане под стража" на обвинен в изнасилване. 46-годишният С.Н. е обвинен за насилване на 47-годишна жена, извършено на 18 октомври т.г.

Според защитата, половият акт е бил доброволен. Съдът обаче не уважи искането на адвокатите за отмяна на мярката за неотклонение, като счете, че С.Н. има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият е многократно осъждан, регистриран е по постоянен адрес при свой бивш работодател и във Варна пребивава по строителни обекти и квартири.

Определението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).