70 души се обгрижват безплатно по проект "Домашни грижи" на БЧК – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:32 / 10.01.2012
702
70 души се обгрижват безплатно по проект " Домашни грижи" на Български червен кръст /БЧК/ - Варна. Това съобщи Илия Раев, председател на Областния съвет на БЧК - Варна. Проектът е предназначен за трудноподвижни хора, които се нуждаят от храна и лекарства. Бенефициентите са от Варна и са били посетени над 24 000 пъти през годината от представители на организацията.

Над 800 трудноподвижни граждани използват различните услуги, които им се предоставят във Варна. 1320 души са ползвали услугата "Гарова служба към БЧК" до месец ноември миналата година. На жп гарата във Варна е обособено помещение, оборудвано с необходимите помощно-технически средства, както и със санитарен възел за хората с опорно-двигателни проблеми.

"БЧК е организация, която се изправя срещу предизвикателствата в национален и международен мащаб", каза още Илия Раев. Амбиция на организацията е заедно с община Варна да бъде създаден склад, който да покрива 10% от евентуалните бедствия със стоки от първа необходимост.
Илия Раев определи като успешна и работата на младежката структура на организацията.

"Ние разчитаме на тях, че те ще правят промяната и искаме да градим младежки общности с мисъл за загриженост", коментира Раев. На структурата ще бъде дадено помещение, където младежите да се събират през почивните дни. В помещението ще се прожектират и филми за граждани, но те ще бъдат платени. "Организацията търси начини да увеличи своята финансова стабилност чрез собствени дейности и чрез спонсори, за да се осигурят храни и лекарства за хората, които нямат", каза още Илия Раев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).