70 тона "дупета" вече са преработени в екарисажа край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:50 / 24.09.2010
761
Около 70 тона странични животински продукти, колбаси и шунки са преработени в автоклавите на екарисажа край Варна, коментира доктор Живка Манева, началник на регионалната ветеринарно-медицинска служба.

Конфискуваните в края на август месни продукти с изтекъл срок се придружават от полицейски автомобил до предаването и разтоварването в екарисажа. Изпълнителният директор Стефан Капитанов съобщи, че конфискуваните местни продукти не се изгарят, както се твърди в медиите, а се преработват в автоклави при температура 139 градуса до превръщането им в месокостно брашно. Според изискванията на ЕС брашното се изгаря в специална пещ при температура над 1000 градуса в циментовия завод в Нови Искър.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Теменужка Петкова проведе среща с Валдис Домрбовскис, обсъдиха чл...
Колко време губят варненци в задръствания годишно?
За пореден път: Мъж нападна екип на "Спешна помощ", този път в Иг...
Полицията във Варна спипа двама апаши – единият крал кабели, а др...
Празник е! Не желайте зло и не носете черно в този ден
Варна ще бъде един от най-топлите градове в България днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).