Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
700 посетиха за ден Аквариума
Автор: Екип Varna24.bg 10:23 / 19.07.2010Коментари (0)4028
© Varna24.bg
700 се оказаха посетителите на варненския Аквариум в Деня на отворените врати, който се проведе за трети пореден път. "Около 500 бяха само децата, които се възползваха от правото на безплатни билети. Много голям интерес проявиха към лекциите, които се провеждаха постоянно този ден. Доволни сме от посещенията, защото въпреки хубавото за плаж време, хората дойдоха, а децата показаха изключителна любознателност", каза ръководителят на Аквариума Даниела Петрова. Около 15 деца са се включили в инициативата за рисунка, посветена на живота в Черно море. Експертите допълниха, че подготвят участието си в проект, в който младите художници ще участват с творбите си, които ще бъдат подредени в специален кът.

Отворен аквариум с водни костенурки привлича децата в една от залите на атракциона. На една от стените е изрисувана усмихната акула в моряшка униформа - любим кът за снимки на наши и чужди туристи. Всички 25 басейна са пълни, 8 от тях са със сладководни риби, допълниха експертите. Най-дълго децата се задържат пред "жилището" на морската котка, есетровите риби, черноморската врана, морската лястовица. Умението на калкана да се маскира на морското дъно също предизвикваше интерес. Пираните и японските шарани също се радваха на публика. Сред най-интересните видове е и двойнодишащата риба - потомък на един от най-древните видове, която специалистите в Аквариума на шега наричат "динозавъра". От началото на август тук ще възобновяват традиция, която е съществувала и преди - ще продават над 30 вида декоративни рибки - гупи, хелери, ампуларии, охлювчета, различни видове треви.

Само отпреди месец в атрактивната структура са въвели нова "екстра" - прожектиране на научно-популярни филми за живота във водата - флора и фауна. Филмите са предоставени от екоминистерството и за тях не се изисква допълнителна такса, тъй като влиза в цената за входния билет. Прожекциите се правят за групови посещения, а от Аквариума допълват, че е добре записването да стане ден по-рано, за да се подготвят с желаните филмчета. Още една експозиция допълва тук морската тематика - снимки отвисоко на Черно море. Изложбата "Черно море - север, юг" е придружена с подписка в защита на чистотата на водите, под която вече са се подписали повече от 200 варненци и гости на града.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: