7000 варненски двойки кандидатсвали за ин витро за една година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 16.05.2010
6906
От април миналата година досега 7000 двойки с репродуктивни проблеми са подали молби до Националния фонд за асистирана репродукция за получаване на средства за извършване на процедурата ин витро, 5000 от молбите вече са разгледани-това съобщи във Варна Мариела Хомякова-координатор на фондация "Искам бебе".

Тя информира,че до този момент 68 двойки с репродуктивни проблеми от Варна и региона са преминали през безплатната психологическа консултация на фондацията, според нея безплодието не е само медицински, но и психологически проблем.

Според представителите на фондацията трябва спешно да се промени законодателството,за да се регламентира т.нар. "сурогатно " майчинство,защото сега то се заплаща, което е престъпление.

На 30 май във Фестивалния и конгресен център във Варна фондацията организира информационен форум за отговорното родителство с участието на лекари от Варна, Шумен и София, след него ще се проведе и благотворителен детски спектакъл "Мечо Пух" в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми.

Източник: радио Варна


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).