75 хил. евро нужни на "Калиакра" за участието в "Исторически морета 2010"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:11 / 05.05.2010
1102
Около 75 хил. евро ще са необходими за участието на учебния ветроход „Калиакра" в световната регата „Исторически морета 2010". Това заяви председателят на Надзорния съвет на Параходство „Български морски флот" АД Кирил Домусчиев. Той обясни, че компанията спонсорира участието на учебния ветроход „Калиакра" в световната регата „Исторически морета 2010", защото е била кораб на Параходство „Български морски флот" АД.

„Корабът беше изваден от капитала на дружеството преди приватизацията и от тогава корабът е в тежко положение и винаги има нужда от спонсори. Един такъв кораб е лицето на страната в такива регати, представя се достойно в регатите и е нормално ние да продължим традицията да спонсорираме кораба", заяви Домусчиев.

Той обясни, че регатата е много важна, а страната ни ще бъде домакин и премиерът ще бъде патрон на регатата. „Ние не можем като водеща компания да допуснем „Калиакра" да не участва. Нашият стремеж е на кораба да се качват курсанти от военното училище и практиканти, като така подготвяме кадри за нашия флот", беше категоричен още председателят на Надзорния съвет на Параходство „Български морски флот" АД.

Според Домусчиев корабът е готов за участие и ще се представи достойно. „Нашият състав ще подбере най-добрите курсанти, които се надяваме да бъдат капитани на наши кораби. Ние имаме наблюдения върху курсантите във военното училище. Ние ги познаваме и ще преценим кои курсанти да се качат на кораба като техният брой ще бъде 25 души", обясни още той. Според него, след като във военното училище има жени, на кораба вероятно ще се качат и жени.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).