79-годишен заразен с листериозен менингит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 15.06.2009
885
Възрастен мъж се оказала заразен с опасна бактерия, която е причинала заболяване от листериозен менингоенцефалит. 79-годишният мъж е бил лекуван от онкологично заболяване, в хода на което са били направени щателни изследвания. Точно те показали, че пациентът страда и от друго сериозно заболяване - листериозен менингоенцефалит. Възрастният варненец починал, но според специалистите, водеща в случая се оказала онкологичната диагноза. И един случай на вирусен енцефалит е бил регистриран през изминалата седмица. "Пациентът е на възраст и е настанен в инфекциозна клиника, прогнозите за изходът от заболяването са сравнително добри", каза д-р Анета Кирова от отдела за надзор на заразните болести в здравната инспекция във Варна.

Здравните инспектори съобщиха и за заразен от Ку-треска мъж. "Всъщност в Инфекциозна клиника са настанени общо трима пациенти със съмнения за това заболяване, но при останалите двама се изчакват окончателните резултати. Вероятно ще бъдат включени в справката идната седмица", каза още д-р Кирова. За единия от болните се знае, че отглеждал животни, които най-често се оказват и преносители на заразата. Скритият период на болестта е от 3 дни до месец, а проявите й са висока температура, втрисане, отпадналост, силно главоболие, мускулни болки.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).