800 деца ще играят оздравителна гимнастика във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:51 / 24.02.2011
981
Медицинският център за рехабилитация и спортна медицина (МЦРСМ) във Варна спечели за четвърта поредна година обществената поръчка и ще осъществи в общината изследване на децата за гръбначни заболявания. Ще бъдат обхванати учениците от подготвителните групи и от I до VIII клас, каза за в. "Черно море" д-р Лазар Пашков, управител на МЦРСМ. Поръчката е за около 30 000 лева. Дейностите ще бъдат до края на календарната година. Сега училищните лекари, които във Варна работят във всяко училище, извършват изследванията. Заниманията със заболелите ще се провеждат в медицинския център, в поликлиниките в "Аспарухово" и във "Владислав Варненчик" от специалистите, които работят по места. 6 рехабилитатори ще работят с деца с наднормено тегло, което също се изследва, и 8 - с деца с гръбначни проблеми в центъра. В МЦРСМ благодарение на общинско финансиране е оборудван специализиран салон за рехабилитация на деца с подобни проблеми. В двете районни поликлиники също има модерни бази, изградени от общината, допълни д-р Пашков. 

През м.г. 500 деца са играли специална лечебна гимнастика под ръководството на рехабилитатори по общинската програма. Сега броят им е увеличен, но тревожното е, че сериозно се увеличават и учениците с гръбначин проблеми, допълни д-р Пашков.

Във Варна се прави и специално изследване на стъпалата на децата. Медицинският център разполага с модерна апаратура за комплексно изследване, защото гръбначните проблеми са свързани и с изменения на стъпалата.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).