800 кораба ремонтирани в МТГ "Делфин“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:44 / 17.01.2011
1807
Видни представители на морския бизнес, политици, партньори и приятели уважиха тържеството на корабостроителния и кораборемонтен завод на МТГ "Делфин". В петък в ДКС фирмата отбеляза 20-ия си рожден ден. Празникът завърши с голям концерт с участието на трупата на Нешка Робева и изявени български певци. 

За 20 години в завода са ремонтирани над 800 кораба, 85% от които на чужди фирми, обясниха домакините. В момента фирмата разполага с два плаващи дока с водоизместване от 18 500 и 8500 тона. От няколко години в завода се строят специализирани кораби за превоз на химикали за страни от Западна Европа. Корабостроителите построиха почти точно копие на баркентината "Калиакра". Фирмата е известна и със социалната си програма. За нуждите на корабостроителите бе построен жилищен комплекс в село Езерово и почивна база в община Аврен. Работниците подобряват квалификацията си в специален учебен център и паралелка в гимназията в Белослав.


Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).