Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
800 подкрепиха НДСВ във Варна като значима политическа сила на идващите избори
Автор: Екип Varna24.bg 10:38 / 18.01.2009Коментари (0)572
Над 800 членове и симпатизанти на НДСВ - Варна се изправиха на крака пред химна на България и Одата на радостта и откриха регионалната конференция на организацията си. Освен жълтите от Варна в конференцията се включиха и съмишленици от всички общини от региона, както и от съседните Шумен и Добрич.

Под надслов „Говорим за промяна" два дни в пет тематични дискусии и с общото участие на повече от 1300 души НДСВ чу гласа на варненци за здравеопазването, за образованието, за семейството, децата, възрастните и хората с увреждания. НДСВ предложи и своите 10 идеи за икономическото и финансово развтие на България, които ще бъдат в основата на проекта за нова предизборна платформа на партията.
Проф. Огнян Герджиков прочете специално приветствие до конференцията от лидера на партията Симеон Сакскобургготски, в което той препоръчва на актива на партията внимателно да се вслуша в гласа на хората и тогава да пише предизборната си програма. В обръщението си Симеон Сакскобургготски посочва, че „колкото по-агаресивни послания идват отляво и отдясно, толкова повече хората ще търсят стабилната центристка палотика". „НДСВ има куража да бъде различната политическа партия у нас. Тази, която умее да изгражда мостове, да привлича партьори, да води широк диалог с обещството, спокойно и с разум да търси съвременните формули за успешното управление на страната, без да крещи и да се конфронтира, без да манипулира хората с площаден популизъм или да заклеймява „врагове".
Министър Николай Василев, модератор на конферецията, прикани Варна и съмишлениците на НДСВ за идващите избори да се мобилизират, да бъдат единни и да вярват в успеха си, за да покажат за трети път силата на центризма и либерализма на варненска земя.
Областният координатор на НДСВ - Варна Венелин Дяков взриви залата с ентусиазираното си слово. Той каза: „Варна има нужда от НДСВ. Обратното също е вярно - НДСВ има нужда от Варна. Това е знаково място за нашата партия. Това е многомандатният избирателен район, в който НДСВ има две поредни победи в битките за народни представители.
Трябва да преследваме високи цели, да се мобилизираме пределно - това е единствената възможност да успеем отново да надскочим себе си. Затова и нашите цели тук, във Варна, са:

- Да спечелим един евродепутат на НДСВ от Варна

- Да бъдем значима политическа сила на парламентарните избори

- И едно предизвикателство към другите областни структури - във Варна да постигнем най-високия резултат на НДСВ за страната".

В конференцията взеха участие варненските депутати Анелия Атанасова, Деница Димитрова и Яни Янев, евродепутатът Биляна Раева, всички заместник-председатели на партията, председателят на Парламентарната група Пламен Моллов, народани представители на НДСВ, зам.-министри, областни координатори от страната и др.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: