800 разгледаха Музея за история на Варна по тъмно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:31 / 18.05.2009
394
Около 800 варненци прекараха нощта срещу неделя в Музея за история на Варна. Освен че имаха възможност да разгледат безплатно експозицията в културната институция, те се насладиха и на изпълненията на млади таланти от морската столица.

За разлика от предишни години, този път инициативата "Нощ в музея" привлече предимно млади хора, каза за "Позвънете" уредникът на културната институция Красимира Томова. Сред посетителите имаше и такива, които са идвали и минали години, което означава, че нощното посещение в музея допада на варненци, допълни тя.

Първи сцената заеха дечица от ЦДГ "Звездичка". След тях се изявиха най-малките участници в школите на Алианс Франсез, които изпълниха песни и стихотворения на френски език. С няколко театрални етюда пък зарадваха нощните посетители актьорите от детската трупа "Щурче", която тази година чества 50 години от основаването си. Възможност да се изявят имаха и музиканти от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" и Националното училище по изкуствата "Добри Христов". Те привлякоха вниманието с майсторски изпълнения на пиано, китара и акордеон. Финал на програмата постави Дамският квартет към варненската опера.

Варненският Музей за история на Варна кани нощни посетители за пета поредна година. Първия път изпитвахме любопитство как би протекла една такава нощ, сега вече за нас е удоволствие да организираме проявата, констатира Томова. Миналата година, в инициативата се включи и Парк-музей "Владислав Варненчик". Идеята музеите да бъдат отворени една нощ в годината датира от около десет години. Основен неин инициатор е френското Министерство на културата, а в нея вече участват около 1000 музея в над 40 европейски страни.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).