800 руснаци блокирани 8 ч вчера на летище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:09 / 07.07.2009
549
Осемчасова блокада преживяха вчера 880 руснаци на летище Варна. Половината от тях, сред които и група от 300 деца лагерници, пристигнали в 9,10 ч с полет от Москва на руската авиокомпания "Трансаеро".

60 минути по-късно самолетът трябвало да излети обратно към руската столица с 440 пасажери. Но люкът на багажния отсек се повредил и дошлите на курорт туристи зачакали куфарите си, а отиващите си у дома - повикване за излитане.

Сагата се проточила дълго и хората естествено започнали да негодуват. Според електронното издание newsru, цитиращо генералния консул на Руската федерация във Варна Анатолий Щелкунов, и пристигащите, и заминаващите били лишени от елементарни удобства и принудени да чакат часове наред в помещения, в които температурата превишавала 30 градуса. "Морски Труд" обаче разбра, че на пътниците е била раздавана минерална вода.

До намесата на дипломата хората са нямали никаква информация защо багажите им и следващия полет се бавят, разтръбиха руските сайтове. Представител на авиокомпанията потърсил помощ от централата в Москва, но едва след 16 ч повредата в товарния отсек на самолета Боинг 747 била отстранена от инженери на "Трансаеро". След това "заложниците" били освободени, а машината благополучно излетяла за летище Домодедово - с близо 8 ч закъснение.

"За съжаление, това не е първият инцидент с машина на "Трансаеро", коментира пред ИТАР-ТАСС Анатолий Щелкунов. Той припомни, че на 17 юни м. г. неин самолет с 207 пасажери излезе от пистата при опит да излети от Бургас за Москва. От нашето транспортно министерство обясниха тогава, че причина били повредените му спирачки.

Източник: в. "Морски Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).