9 искат да строят новата сграда на Икономическия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:13 / 08.01.2009
584
Девет фирми са подали заявления за участие в избора на изпълнител на строителството на новата учебна сграда на варненския Икономически университет (ИУ). Това стана ясно при отварянето на офертите им вчера, на което обаче не присъства представител на един от кандидатите - "Планекс" ООД. Фирмата, която ще построи новата учебна сграда на ИУ, трябва да бъде избрана до 19 май тази година. Предвижда се в зданието да бъдат инвестирани три милиона лева, като средствата ще бъдат осигурени основно от собствени приходи на ВУЗ-а.

Ръководството му планира новата триетажна сграда да бъде изградена до настоящия втори корпус на университета на ул. "Евлоги Георгиев", като двете сгради ще бъдат свързани с топла връзка. Имотът е с обща площ от 15 000 кв. метра. Новата сграда ще има 847 кв. метра застроена площ и 2669 кв. метра разгъната застроена площ. Около нея е проектиран тротоар за пешеходен достъп до всички части на корпуса. В парцела са предвидени и зелени площи, състоящи се от ниска и средно висока растителност. Всички помещения ще бъдат достъпни и за хора с увреждания.

Варненският Икономически университет е един от най-желаните в страната. Миналата година бяха приети около 2000 студенти, при кандидатстващи над 10 000. Поради тази причина ръководството на висшето учебно заведение поиска увеличаване на приема с още 6700 души.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).