9 са участъците във Варненско, където най-често стават тежки катастрофи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 16.11.2012
804
Девет са участъците във Варненска област, където най-често стават тежки катастрофи, показва статистиката на местната полиция за пътните инциденти от началото на годината. Най-опасните места са:

Автомагистрала "Хемус": районът на кариера "Марциана" след надлеза край Девня (в посока Шумен) и пътен възел Повеляново (посока Варна); отсечката Варна - Златни пясъци: кръстовището за Аладжа Манастир и местност Долна Трака; по пътя Варна-Добрич: разклонът за село Долище; по пътя Варна - Бургас: местност Харамията; по пътя Виница - Златни Пясъци: "Гуменият" завой; по пътя Варна - Кичево: завоят след картинг писта "Варна"; по пътя Провадия - Айтос: разклонът за село Камен дял.

В самия град Варна няма участъци с повишена концентрация на пътнотранспортни произшествия, заяви пред журналисти шефът на "Охранителна полиция" комисар Алекси Христов.

Според него множеството "легнали полицаи" чувствително са убили скоростта в морската столица, предаде Дарик.

Местата за тяхното монтиране са били избрани от общината и никой оттам не е търсил становището на КАТ. Комисар Христов прогнозира, че през зимните месеци заради изкуствените ограничители на някои места ще ескалират затрудненията при автомобилния трафик.

В рамките на акция "Светлина" варненската полиция организира проверки по т.нар. "холандски метод". Неговата идея е за кратко време да се проверят повече водачи на моторни превозни средства. За тази цел 8 екипа ще спират днес шофьорите по бул. "Левски" и ще следят за изправността на светлините уредби на колите им.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).