90 деца написаха книги в СОУ "Ал. С. Пушкин"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:03 / 10.05.2010
2349
90 възпитаници на СОУ "Ал. С. Пушкин" във Варна написаха първите книги в живота си. Всички творби са със заглавие "Моето детство", тъй като включват основно вълненията на малките автори в периода от I до IV клас на образованието им.

Писателският проект сред четвъртокласниците стартира още с влизането на децата в класните стаи на училището. Задачите, които преподавателят по български език и литература Пенка Монова им поставя, са още в първи клас. Тогава децата опитват писането на кратък разказ. На следващата година преминават през творба "За мама" по случай 8 март, а в III клас дебютират със сценарии и диалози, посветени на Международния ден на театъра - 27 март.

4-годишният проект "С любов към книгата" приключи в навечерието на Гергьовденските празници - малко преди края на учебната година, с комплектоването на първите авторски книги на малките автори.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).