90 младежи месечно минават през МИКЦ – Владиславово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:24 / 26.03.2010
1012
Около 90 младежи средно на месец минават през Младежкия информационно-консултантски център (МИКЦ) в жк "Владислав Варненчик", който е третият във Варна и първият в по-отдалечените от центъра райони, сподели Мая Друмева, ръководител на проекта "МИКЦ Владиславово", който отново спечели финансиране от Националния център за европейски младежки програми и инициативи.

Стойността на проекта е близо 25 хил. лв. за периода от март до декември 2010 г. Тук младежите от квартала най-често търсят съдействие и информация за места за изява, комуникация помежду си, възможности за доброволчески дейности и др. като например как се пише CV при кандидатстване за работа.

В центъра се организират различни семинари и открити приемни - съвместно с полицейския участък и районното кметство, което е партньор по проекта, добави Друмева. МИКЦ Владиславово има съвместни прояви и с две от училищата в района - "Пейо Яворов" и "Стоян Михайловски".

По линия на сътрудничеството с Младежкия доброволчески център в читалище "В. Маяковски" за първи път тази година във Владиславово очакват и доброволци от чужбина, трима младежи от Испания, Италия и Дания. Консултантът Ивайло Чебаев посочи и акцентите в работата на МИКЦ за 2010.

Съвместно с другите два младежки центъра в рамките на Седмицата на европейската активност в края на април се предвижда да бъдат организирани велопоход, нощни наблюдения в НАОП "Н. Коперник" и изяви на млади рок групи. През август ще бъде отбелязан Международният ден на младежта, а през декември - Денят на доброволеца.

В интернет сайта на адрес: vladislavovo.mikc.bg пък вече работи и нова секция с видео новини, похвали се Ивайло Чебаев. Минути след пресконференцията в НЧ "П. Р. Славейков 1928" бе открита фотоизложба на кръжочници от курса по астрономия на Наташа Иванова от НАОП "Н. Коперник".

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).