Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
90% от студентите в Колежа по туризъм се реализират в бранша
Автор: Екип Varna24.bg 10:14 / 08.04.2010Коментари (0)1133
© Varna24.bg
10% от студентите от Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна всяко лято ходят на стаж в Америка. Това съобщи ръководителката на катедрата по туризъм в учебното заведение гл. асистент д-р Генка Рафаилова. По думите й, стажовете на варненските младежи в Америка преминават най-вече като спасители по плажовете. Други от студентите работели в хотели, а трети като продавачи в магазини в курортни комплекси. 5 на сто от стажантите трупали опит всяко лято в Европа. Варненските студенти били най-предпочитани в Испания. „Всяка година от испанската Асоциация на хотелиерите, които са наши партньори, канят няколко наши възпитаници. Там много харесват студентите ни, защото говорят по три езика", разказа Рафаилова. Останалите, които не успявали да излязат извън страната, изкарвали задължителните си стажове в големите курорти Златни пясъци и Албена.

По думите на шефката на катедрата 90 на сто от студентите от Колежа по туризъм се реализират в бранша след като завършат. Повечето от тях започвали постоянна работа в сферата още в трети курс. Съчетанието с учебните занятия ставало лесно, след като минат на индивидуален план.

Следващата седмица Колежът по туризъм ще организира студентска трудова борса, в която са поканени повечето големи работодатели в бранша. В трите специалности „Мениджмънт на туризма", „Мениджмънт на свободното време" и Мениджмънт на хотели и ресторанти" в момента се обучават около 600 души. Тази година предстои да се дипломират 100 души.

Групово изкачване на връх Мусала са направили 25 възпитаници на Колежа по туризъм и Медицинския университет. Изкачването е традиционно и се прави за девети пореден път. Участниците разказаха за своите преживявания по време на експедицията. Те я окачествиха като като вид много полезен стаж. „Все пак учим туризъм и трябва да сме обиколили забележителностите, заради които хората идват да почиват у нас. Освен това подобни експедиции учат на работа в екип, което е много важно за бранша", посочи един от покорилите върха. Ентусиастите са атакували Мусала за по-малко от 3 часа. Изкачването, направено в края на март, е посветено на 90-годишния юбилей на Икономическия университет.

 

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: