АГ болницата получи акредитация "отлична" за срок от 5 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:47 / 21.01.2014
1293
Със заповед на здравния министър д-р Таня Андреева Специализираната АГ болница - СБАГАЛ "Проф. Д. Стаматов" - Варна, получи акредитационна оценка за цялостната медицинска дейност "отлична" за срок от пет години, съобщи управителят д-р Радослав Минков. Благодарение на добрия мениджмънт на ръководството здравното заведение затвърди позициите си на единствената извън столицата специализирана болница по акушерство и гинекология и водещото й място не само за Варна, но и за цяла Североизточна България. Това е най-високата оценка за мениджмънта и предлаганите медицински дейности от извършените досега четири акредитации, което потвърждава, че здравното заведение отговаря на всички медицински стандарти.

Акредитационната оценка за отделните медицински и други дейности е както следва: Клинична лаборатория - "отлична" за срок от пет години; Микробиологична лаборатория - "отлична" за срок от пет години; Отделение за обща и клинична патология - "отлична" за срок от пет години; Отделение по образна диагностика - "отлична" за срок от пет години; Отделение по анестезиология и интензивно лечение - "много добра" за срок от четири години; Гинекологично отделение - "отлична" за срок от пет години; Родилно отделение - "отлична" за срок от пет години; Отделение по патологична бременност - "отлична" за срок от пет години; Неонатологично отделение - "отлична" за срок от пет години; Административно-стопански блок - "отлична" за срок от пет години; Централна стерилизация - "отлична" за срок от пет години и Аптека - "отлична" за срок от пет години.

Д-р Минков съобщи още, че болницата се утвърждава като център за обучение и специализация на студенти от Медицинския университет. Акредитационната оценка за практическо обучение е както следва: за практическо обучение /учебна практика и преддипломен стаж/ на студенти по професионално направление "Медицина" на образователно-квалификационна степен "магистър" - "отлична" за срок от пет години; за практическо обучение /учебна практика и преддипломен стаж/ на студенти по професионално направление "Дентална медицина" на образователно-квалификационна степен "магистър" - " отлична" за срок от пет години; за преддипломен стаж /учебна практика и преддипломен стаж/ на студенти по професионално направление "Обществено здраве" на образователно-квалификационна степен "бакалавър" и "магистър" по специалността "Управление на здравните грижи" - "отлична" за срок от пет години; за практическо обучение /учебна практика и преддипломен стаж/ на студенти по професионално направление "Здравни грижи" на образователно-квалификационна степен "бакалавър" по специалностите "медицинска сестра" и "акушерка" - "отлична" за срок от пет години; за следдипломно обучение на магистър-лекари за придобиване на специалност Акушерство и гинекология и Неонатология - "отлична" за срок от пет години и за следдипломно обучение за лица с образователно-квалификационна степен "бакалавър" или "професионален бакалавър" от професионално направление "Здравни грижи" за придобиване на специалност: Анестезиология и интензивни грижи /за медицински сестри и акушерки/, Операционна и превързочна техника /за медицински сестри и акушерки/ - "отлична" за срок от пет години.

Ръководството на болницата е уверено, че тази висока оценка ще бъде допълнителен стимул за колектива да предлага високо-квалифицирана медицинска помощ на европейско ниво на жените и майките от цяла Североизточна България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).