Абитуриент от Строителния в ареста заради 180 грама марихуана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 13.01.2012
670
Красимир Жел., задържан преди дни с близо 180 грама марихуана от днес ще търпи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. Първата съдебна инстанция уважи искането на прокуратурата за постоянния арест на 20-годишния абитуриент от Строителния техникум, привлечен под наказателна отговорност по досъдебно производство на ТЗ БОП във Варна.

Съдът се запозна с материалите, събрани в началния етап на разследването. Безспорно е установено, че при обиска в дома на обвиняемия са намерени 3 пакета с марихуана, чието общо тегло е 179,24 грама. Младежът е дал подробни обяснения за притежаваната от него дрога, в това число и за начина, по който я придобил. Още в първите часове след разкриване на престъплението са разпитани множество свидетели. От техните показания и от други веществени доказателства се установява, че Красимир не само е притежавал голямо количество дрога, но е припечелвал през зимната ваканция, като продавал от нея на зависими лица.

Анализът на всички събрани материали и доказателства води съда до категоричния извод, че младежът е извършител на престъплението, което законът наказва със затвор от 2 до 8 години. Към тези аргументи за постоянния арест съдът добави и двете предходни присъди на Красимир, който още като непълнолетен е бил наказан два пъти с пробация заради кражби. Към материалите по делото е и характеристиката на абитуриента от Строителния техникум, който от началото на учебната година до 15 ноември 2011 е допуснал множество извинени и 54 неизвинени отсъствия. Независимо от факта, че повтаря 11 клас, заради лош успех, Красимир бил отстранен от училище в средата на ноември, заради това, че влизал в час пиян. След 2 седмици Педагогическият съвет на училището ще вземе решение какво наказание да му наложи. Всички тези факти обосновават извода, че ако е на свобода или с по-лека мярка за неотклонение Красимир може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване.

Според ВОС в настоящия етап от разследването най-адекватната мярка за процесуална принуда спрямо Красимир Жел., задържан с голямо количество марихуана е "задържане под стража". Днешното определение на съда може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд на 17 януари 2012 година от 10,00 часа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).