Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Абсолвентите от Випуск 2023 на Факултета по медицина в МУ-Варна положиха хипократовата клетва
Автор: Екип Varna24.bg 08:37 / 04.12.2023Коментари (0)1138
©
433 абсолвенти от 18 държави положиха хипократовата клетва и се дипломираха по специалност "Медицина“ на тържествена церемония на 2 декември в Двореца на културата и спорта. 221 от дипломантите се обучаваха в англоезичната програма на Университета. С отличие завършиха 90 абсолвенти. Първенец от българоезичната програма е д-р Лора Велева, а от чуждестранните  абсолвенти - д-р Вера Арнолд от Германия. Сред дипломантите бяха и първият випуск от специалност "Медицина“ – направление "Военен лекар“ от съвместната програма между МУ-Варна, ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ и ВМА.

В словото си ректорът проф. д-р Светослав Георгиев поздрави абсолвентите за упоритостта и вложения труд. "Убеден съм в отличната Ви подготовка. До Вас неотлъчно стояха преподаватели с богат академичен и клиничен опит. Те Ви дадоха теоретични и практически знания. С личния си пример Ви показаха, че да си лекар е призвание и отговорност за цял живот“. Проф. Георгиев пожела на абсолвентите здраве и успешна професионална реализация.

Всички отличници получиха парична награда от ректора и почетния знак на Факултета по медицина. Първенецът бе удостоен и с отличие от кмета на Община Варна. Наградата на името на бележития варненски лекар д-р Никола Сираков за най-високи постижения в областта на науката по време на следването, бе присъдена на д-р Красимира Зайкова. Тя получи и отличието на фондация "Гален Темелков“ за вдъхновяващ млад лекар, за когото медицината е смисъл, път и стремеж към високи идеали. Трима дипломанти бяха наградени от Българския лекарски съюз. Още осемнадесет абсолвенти бяха отличени с плакети и грамоти за активна студентска дейност, за спортни и творчески постижения.

По време на събитието се проведе и церемония по предаване на университетския жезъл от абсолвента от Випуск 2023 д-р Цветомир Русев.  Той носи с достойнство авторитетния символ на ректорската и академичната власт като жезълоносец на МУ-Варна през последните 6 години. Университетският жезъл пое Симеон Брус Касълс, 1 курс, специалност "Медицина“. Той се закле да носи с гордост и чест университетския символ.

Поздравителни адреси към Академичното ръководство и абсолвентите бяха получени от представители на държавната и местната власт, ръководители на университети, лечебни заведения, съсловни организации, приятели, съмишленици и партньори. В празничната програма участваха представителният духов оркестър на ВМС, студенти от университета, гост-изпълнители от Варна и от Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски", съобщиха от МУ-Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: