Адв. К. Парчев: Серия от дела ще предизвика одобрения план за Боровец - Север

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 12.11.2012
1336
Грешките в одобрения план за местността Боровец - Север, землище Галата, община Варна, ще предизвикат серия от дела, тъй като в голямата си част имотите са некоректно отразени, има разминавания на граници, липсват отразени собственици, както и площ на имотите, заяви адв. Константин Парчев.

Планът бе приет със Заповед на Областният управител - Варна под № РД -12-7706-313/19.10.12г. По начало в ПНИ се нанасят имотите на три категории лица: Ползватели, на които по един от предвидените в закона начин правото на ползване се е трансформирало в право на собственост чрез заплащане цената на земята; Бивши собственици на имоти или техните наследници, с признато или възстановено от орган по поземлената собственост право на собственост върху земеделска земя, попадаща в територията на §4 от ПЗР на ЗСПЗЗ; Настоящи собственици, които се легитимират като такива с надлежен документ за собственост - било като приобитатели от първите две категории, било на самостоятелно основание, т.е. като такива които никога не са изгубвали собствеността си.

Практиката с избор на фирма - изпълнител, която да прави заснемане на място и след това заснемане да стои в основата на новоизработения план е порочна, тъй като не гарантира точност на заснемането и дали то ще се отрази компетентно и обективно в плана, обясни юристът. Единствено работна експертиза и то назначена от административния орган и придружаваща снимковия материал за конкретен имот - граници, площ, отстояния на съществуващи постройки би могла евентуално да гарантира някаква обективност. В противен случай ще се случва това, което виждаме в момента - пълна административна каша, която ще провокира гражданите да водят дела с години, допълни адв. Константин Парчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).