Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Адвокати отнесоха глоби по 500 лв.
Автор: Екип Varna24.bg 09:58 / 11.12.2008Коментари (0)3136
Двама адвокати отнесоха солидни глоби заради неявяване на съдебни заседания във Варненския окръжен съд вчера. Адвокат Иван Томов от Варненската адвокатска колегия бе глобен от председателстващия съдебния състав съдия от Варненския окръжен съд Соня Нейкова, въпреки представения от него ден по-рано болничен лист. По непотвърдена информация мотивът на съдия Нейкова бил, че имало нередности в издадения здравен документ. От адвокатската кантора на Томов не успяха да обяснят защо е била наложена глобата. По техните думи никой не им бил съобщил за наложената санкция, а болничният бил редовен. "Присъствах известно време и на двете съдебни заедания, които протичаха паралелно във ВОС, понеже съм защитник и по двете дела. Факт е, че колегата Томов бе глобен при наличието на болничен лист и своевременно депозирана молба в съда за отлагане на съдебно заседание", заяви за "Позвънете Новини" адвокат Юлиян Георгиев.

Другият адвокат, който не се явил на съдебно заседание в 9 ч. във ВОС, е Илиян Василев от Софийската адвокатска колегия. Той е глобен 500 лв. от председателстващия състава съдия Даниела Костова. Василев се свързал с Юлиян Георгиев и му обяснил, че няма да може да се яви на делото, понеже късно вечерта изникнал сериозен семеен проблем и нямало как да дойде от София. Съдия Костова заяви, че на съда не е представен документ и няма как да извини адвоката. Тя обаче изрично подчертала, че ако Василев представи такъв на следващото заседание, ще отмени глобата.

Делото, на което не успя да се яви Иван Томов, е за организирана престъпна група за трафик на жени с цел проституция. Той защитава сочения за шеф на бандата Константин Костов. Редом с него на съдебната скамейка са Ясен Янев, Иван Иванов, Камен Костов и Сергей Иванов. Мъжете извършвали престъпленията под прикритието на клубове за масаж във Варна и на Златните. Илиян Василев е защитник по сходно дело, където обвиняеми са Николай Станков, Пламен Недялков и техният помагач Георги Баев. Според обвинителния акт организираната престъпна група е действала през периода юли 2000 - ноември 2006 г., а придобитите пари от престъпна дейност, били над 250 000 лв. Мъжете закупили 196 автомобила, които продали за над 1,5 млн. лв.

Източник: в. "Позвънете Новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: